onsdag den 20. oktober 2010

Fili-manili - over and out!

Vi sidder nu på Starbucks en sidste gang, og kan kigge tilbage på de sidste 25 dage. Vi har oplevet utrolig meget – den rivende storby, vulkan, det 8. vidunder, vandfald, stammekultur, strandlivet, tyfon osv., osv. Turen har budt på mange følelser – det har været skræmmende, fantastisk, vildt, hårdt, men uden tvivl en oplevelse udover det sædvanlige.

Tilbage sidder vi med en oplevelse af et folk, som er ufattelig søde og hjælpsomme. Det filippinske folk må være et af de høfligste folkeslag i verden – overalt bliver man mødt med smil og et ”yes mam”, ”goodmorgning mam”. I samfundet ses også et skel mellem rig og fattig. For de rige er mulighederne mange, og for de fattige er mulighederne få. På samme måde er der et enormt skel mellem bymenneskerne og provinsmenneskerne – forskellen er slående. Filippinerne er samtidig et land, som oplever voldsom befolkningsvækst, har problemer med korruption, problemer med uddannelsessystemet, outsourcing af de dygtigste i samfundet – problemerne er til at tage og føle på. Alligevel virker folket, som om de er ved godt mod, og de vælger at fokusere på det gode i deres tilværelse.

Manila er en storby af dimensioner. En by, hvor fattigdommen er slående, og de velhavendes kvarterer er rykket sammen i små ”villages” med høje mure og vagter omkring. Den del af Filippinerne, som fascinerer og tiltrækker os findes ikke her i Manila – men den findes på natursiden. Aldrig har vi set så smuk natur. Kontrasterne mellem overbefolkede og larmende Manila og vores vandreture i bjergene er enorm.

Alle disse indtryk og forskelligheder i landet har været med til at skabe vores rejse, som har været fuldstændig fantastisk. Oplevelsen af en så anderledes kultur vil sidde længe i os – og vi kan kigger tilbage på 25 lærerige og varme dage. :)

Nu flyver vi snart hjem til kolde Danmark - vi forventer forfrysninger. :)  

Over and out – vi ses snart.

p.s. We love you <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar